Samaan hengenvetoon kirjoitan tämän... Kyllähän täälläkin tapahtuu ja sehän on selvä, mutta täällä on n.70 miljoonaa asukasta ja Bangkokissa pelkästään 7 miljoonaa eli 2 miljoonaa enemmän kuin koko suomessa.


Tämä tapahtuma sattui jo aikaisemmin tänä vuonna, mutta laitan tähän tämän uutisoinnin.

GTA4-peli innosti murhaan Thaimaassa - myyntikielto

Thaimaalainen nuori halusi kokeilla onko taksikuskin ryöstäminen niin helppoa kuin Grand Theft Auto 4 -pelissä. Hän siirsi pelin tapahtumat oikeaan elämään, ja nyt häntä syytetään murhasta. Tämän seurauksena kiistelty GTA4-peli on vedetty pois myynnistä koko Thaimaasta ja se yritetään saada pois myös pelisaleista.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mukaan peliä Thaimaassa levittävä New Interactive Media on vetänyt pelit pois myynnistä ja kauppojen hyllyiltä. Kyseessä on yhtiön oma päätös, ei viranomaisten määräys.

Pelin tapahtumia kokeiltiin tosielämässä

Poliisi on ottanut kiinni 18-vuotiaan lukio-opiskelijan, jota syytetään 54-vuotiaan taksikuskin ryöstämisestä puukolla ja hänen murhastaan, kertoo Reuters. Poliisin mukaan kyseessä oli Grand Theft Auto -pelin pakonomainen pelaaja.

Poliisin tutkija kertoi Reutersille, että kuulusteluissa ei sinänsä ollut näkyvissä merkkejä mielenterveyden häiriöstä. Nuori mies kertoi tehneensä murhan GTA-pelin vuoksi. Hän oli ilmoittanut motiivikseen halun kokeilla, olisiko taksin ryöstäminen yhtä helppoa oikeassa elämässä kuin pelissä. Hän kertoi, ettei taksikuskia ollut tarkoitus tappaa, mutta niin tapahtui kun kuski yritti estää ryöstöä.

Tapahtuma on Reutersin mukaan antanut vauhtia Thaimaan aiempiin suunnitelmiin kiristää tietokonepelien valvontaa ja ikärajoituksia.